16 mars 2010

Thunder Road


Jag vaknade på eftermiddagen. Hungrig. Kissnödig. Torr i munnen. Näsan fylld av torkat blod och snor. Pulverkaffe för att vakna. Snöt mig i handen. Torkade i snön. Pissade ut genom dörren. Fortsatt töväder. Mer och mer snö försvinner.

Jag packade. Laddade vapnen, fyllde vattenbehållarna och vred om tändningen på Dodgen. V8an mullrade till. Elmer satt och flåsade i passagerarsätet. Jag gled iväg från torpet efter att ha spikat igen dörren. vem vet, jag kanske kommer hit igen.

Grusvägen byttes mot grå asfalt och jag gled långsamt fram i skogslandskapet. Skog byttes mot odlingslandskap i Västra Rödja. jag såg några nerbrända hus och några övergivna bilar. Halv tank i Dodgen. Inga lik längs vägen. Odlingslandskap blev skog igen. Västra Rödja byttes mot De Geersfors. De Geersfors blev Hättorps bruk och jag kom ut på östgötaslätten och väg 211.

Jag ilade förbi Kvarn och försvarets markstridsskola. Risken för att råka på en psykotisk stridsvagnsbesättning och en Leopardstridsvagn var liten, men det lockade inte att stanna och undersöka saken. Jag hade ett helt annat mål än att försöka plundra en gammal militär anläggning. det kunde andra försöka göra.

Strax norr om Borensberg bytte jag till väg 36 öster ut. Kvarts tank kvar. En OKQ8 var nerbränd. Inga utsikter att få diesel. 26 kilometer senare nådde jag motorvägspåfarten. E4 öster ut. Bilar stockade sig längs motorvägen. Jag hade hoppats på tur. Fick otur. Vägen var helt igenkorkad av fordon. Alla fyra körfält och delar av väggrenen.

Jag lät Dodgen ståp på tomgång och klättrade upp på taket. Och där framme. Rörelser. Två, kanske tre skepnader. Metodiskt letande genom bilarna. Inga pestisar. De såg mig. Jag såg dom. Jag visade vapnet. Höjde vapnet. Avvaktade. Siktade. Andades. Synen grumlades. Jag blinkade. Synen åter. Inget spår av dom.

Satte mig snabbt i Dodgen. Backade. Ner så långt ut på väggrenen som möjligt. Framåt. AK'n i knät. En molotov mellan Elmers tassar. Pistolen på instrumentbrädan.Bruce Springsteen – Thunder Road

4 kommentarer:

Erk sa...

Slutade du skriva? Jag sitter ju som på nålar här :P

Snejk sa...

Nej, det kommer, det kommer. Jag har bara inte tagit mig tid. men håll ut till söndag.

/
Författaren

J sa...

Älskar verkligen din historia, MER MER!!! du skriver med en sådan verklighets troget intryck som man sällan ser oerhört bra skrivet.

Snejk sa...

Tack J, det var väldigt snällt sagt och det känns roligt att folk faktiskt läser det som skrivs.

/
Författaren