16 februari 2010

Fantasier och radio.


Jag vaknade kallsvettig. Jag hade drömt något igen. Jag minns inte vad. Jag ville försöka somna om. Låssas att jag inte sov i ett halvt om halvt utkylt fort i ödemarken. Jag försökte fantisera om en helt vanlig sommarmorgon när allt var som förr. Solen sken in genom fönstret. Sovrummet var varmt, nästan lite instängt och kvavt. Men varmt. Så varmt att jag ville ligga kvar hela dagen. Till slut skulle jag gå upp, om inget annat så för att pissa. Sedan lite kaffe och några smörgåsar, ett varv på internet och så hur många kilo viagra som Gaylord Aaronstein ville sälja på mig eller vilken Nigeriansk prins som skulle ge mig skitmycket pengar just den dagen.

Nu huttrade jag under täcket och funderade på vilken skit Gud skulle kasta över mig idag. Jag låg och fantiserade om kaffe och kanelbullar, om någon timmes radiolyssnande. Försökte minnas hur det var att vakna bredvid någon på morgonen. Jag gav upp efter en stund.

Jag klev upp, kokade lite kokkaffe och försökte ratta in någon kanal på radion. Den ryska har också dött. Eller i alla fall slutat sända. Jag bestämde mig för att göra något annorlunda. Jag började sända själv. Jag beslutade mig för att ta mig tid och råd att sända på kortvåg en timme om dagen. Mitt eget radioprogram.

1 kommentar:

Sofia sa...

ja, radioprogram! det är en jättebra idé. ser fram emot vad det kommer leda till.