2 januari 2010

Bakhåll.16:47
Jag trodde att jag skulle få en lugn stund när jag rekade Larssons gård men icke. Jag gjorde förvisso allt rätt men som med allt annat kan man inte förutse allt. Särskilt inte när desperadon som lyckas smyga sig på en och börja fittas.

Att ta sig till gården var inget problem. Jag börjar känna terrängen ganska bra och har ett par tre olika ruter som jag brukar använda mig av när jag ska till och från fortet. Jag hade mig mig en mindre ryggsäck, pistolen och hagelgeväret. Jag tänkte att jag inte skulle ha särskilt stor nytta av jaktgeväret.

Larssons gård tycktes lika övergiven som när jag var där senast och hämtade dieseln. Jag tog mig efter en stund spaning till ladugårdsbyggnaden för att börja där och sedan ta mig till vagnhallen och därifrån vidare till boningshuset. Ladugården var fortfarande hem åt de döda kreaturen som svultit och törstat ihjäl. Stanken var något mindre och jag gissar att djuren inte har hunnit tina upp efter de senaste veckornas kyla. Inga spår efter någon.

Vagnhallen var tom på folk och jag kunde inte finna några spår som kunde avslöja några besökare. Jag tittade på Larssons gamla traktor och påminde mig om Sveriges civila drivmedelsreserv under 70-talet. I händelse av krig skulle den räckt i kanske en månad. Inte mycket till självförsörjning där inte.

På väg till bostadshuset exploderade luften kring mig. Skarpa knallar. Ett vansinnigt surrande runt huvudet. Någon sköt på mig. Jag stelnade till. Gjorde allt fel. Försökte avgöra varifrån det sköts. Från huset! Två, tre, fyra skott. Öronbedövande knallar. Jag försökte hitta ett skydd. Sprang som en idiot och kastade mig över en betongmur. Misstag. Ner i gödselgropen. Försökte ta mig upp. Fler skott i någon oklar riktning. Kanske bakom huset. Lyckades klättra upp. Springande steg. Ett öronbedövande sus i huvudet. Jag avlossade båda hagelpiporna mot vad jag tror var en person. Kan lika gärna ha varit en skugga eller något inbillat. Sen sprang jag. In i skogen. Flydde. Tog en lång omväg för att leda bort skytten eller skyttarna.

23:30

Någon smyger här utanför. Det är med all sannolikhet skyttarna. Elmer är orolig. Vapnen laddade. Om de försöker ta sig in kommer jag att skjuta först och fråga sedan. Dags att ta reda på vad det är för några.

Inga kommentarer: